اگر چه تعداد زیادی از مسائل فن اوری مربوط به استفاده از مواد پلاستیکی در بسته بندی مواد غذایی از جمله مشکلاتی هستند که کلا به صنعت بسته بندی مربوط می شوند ولی برخی از مسا ئل مربوط به طبیعت ماده به کار رفته در بسته بندی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند . موفقیت کاربرد پلاستیک ها در بسته بندی نیاز به همکاری تولید کنند گان مواد غذایی ، سازند گان انواع پلاستیک ها ، طراحان و در نهایت مصرف کنند گان دارد .ملاحظات اقتصا دی محدودیت های بیشتری را اعمال می کند ، چرا که مصرف کننندگان صرفا به دنبال کیفیت محصول هستند تا بسته بندی انها .
در زمان های قدیم، به دلیل اینکه انسان ها غذا را در زمان کمی بعد از تهیه آن مصرف می کردند، نیاز به بسته بندی برای جابجایی یا ذخیره آن کمتر احساس می شد، ولی به تدریج با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی، امکان اینکه افراد غذا و مایحتاج خود را روزانه تهیه کرده و مصرف کنند، از بین رفت و در بسیاری از موارد محصولات مصرفی در شهر یا کشوری تهیه شده و برای مصرف به مناطق دیگر جابجا می شود، ولی جابجایی آسان و سالم محصولات در کنار حفظ کیفیت آن، نیازمند بسته بندی مناسب است.
از طرفی با صنعتی شدن جوامع و افزایش رقابت بین بنگاه های اقتصادی، اهمیت صنعت بسته بندی بیش از پیش آشکار شده و بنگاه های اقتصادی به این نکته پی بردند که بسته بندی مناسب می تواند ابزاری برای افزایش قابلیت رقابت پذیری آن ها در بازار باشد و میتوان با تغییر تکنیک ها و روش های بسته بندی، از آن به عنوان یکی از راههای کاهش هزینه های تولید، ذخیره سازی و توزیع استفاد کرد و در این راستا از علومی مانند هنر و روانشناسی هم در راستای بسته بندی مناسب، شکیل و مطلوب مشتری کمک گرفته می شود.
همانگونه که شاهد هستیم کشورهای توسعه یافته با سرمایه گذاری در این صنعت، ضمن داشتن بسته بندی های مناسب و افزایش ایمنی و سلامت محصولات، به ایجاد ارزش افزوده و افزایش قابلیت رقابت پذیری محصولات در بازارهای داخلی و خارجی کمک کرده اند.