ظروف فلزی زعفران و انواع آن

ظروف بسته بندی فلزی زعفران بر اساس قطر ظرف یا بر اساس طرح و یا بر اساس عمق آن دسته بندی می شوند.

  • بر اساس ارتفاع ظرف فلزی زعفران
  • بر اساس قطر ظرف فلزی زعفران
  • بر اساس طرح و رنگ قوطی فلزی

ارتفاع ظرف فلزی زعفران به عمق آن اتلاق می شود که در اندازه های گوناگون از ۲ سانتی متر تا ۱۷ سانتی متر موجود است.
از طرفی قطر ظرف فلزی زعفران از ۵۳ میلیمتر تا ۲۳۰ میلیمتر ارائه می شود.


ظرف خاتم زعفران

طرح روی ظروف فلزی ممکن است بسیار گوناگون باشد. یکی از معروفترین طرح های قوطی فلزی خشکبار ، ظرف زعفران خاتم یا به اختصار ظرف خاتم است که روی آن منقش به طرح خاتم کاری است. اگرچه امروزه طرح های گوناگونی توسط تولید کنندگان ظروف فلزی زعفران مانند صدف پک تولید و به بازار ارائه شده و قابل خریداری است.


ویژگی ظرف فلزی زعفران

  1. ایستادگی در برابر ضربه و فشار
    یکی از مسائل مهم در خرید فروش زعفران و حمل و نقل آن، جلوگیری از شکستن قلم زعفران است.
    به همین علت است که در زمان خرید زعفران ، هیچگاه فروشنده تمام مراحل جدا سازی زعفران را بوسیله ای شبیه موجین انجام می دهد.
    تنها راه حل برای حفظ قلم زعفران از آسیب و شکستگی ، استفاده از ظروف سختی مانند ظرف فلزی زعفران می باشد.
    در استفاده از ظرف فلزی زعفران ، تجار زعفران و یا شرکت های بسته بندی زعفران ، زعفران را در یک کیسه پلاستیکی قرار داده و برای جلوگیری از خرد شدگی و آسیب، آن را در قوطی فلزی بسته بندی می کنند.
  2. جلوگیری از بیرون ریختن زعفران 
    در استفاده از سایر ظروف بسبته بندی زعفران، معمولا خطر شکستگی ظرف یا پارگی آن و در نتیجه بیرون ریختن محموله آن ممکن است.
    اما یک قوطی فلزی که عموما برای نگهداری مواد غذایی خشک بکار می رود، معمولا در اثر ضربه و فشار دچار فرو رفتگی شده و پارگی به ندرت در آن رخ می دهد. لذا علی رغم از دست رفتن زیبایی بسته بندی ، خود محموله ارزشمند زعفران از آسیب محفوظ خواهد ماند.
  3. لوکس بودن بسته بندی فلزی
    استفاده از ظروف فلزی زعفران به خاطر ظاهری زیبا و نوستالژیک بودن حسی که ارائه می دهد ، معمولا حس لوکس بودن ایجاد می کند که ارزش افزوده بالایی روی محموله زعفران بوجود می آید و مشتریان از خرید مواد غذایی در قوطی فلزی احساس متفاوتی دارند.


منبع: شرکت صنایع پلاستیک صدف توس

ثبت طرح ظروف بسته بندی زعفران

ثبت طرح ظرف خشکبار به چه معناست

طرح ظرف خشکبار زیرمجموعهٔ طرح صنعتی است. طرح صنعتی به شکل و ظاهر محصول اشاره دارد. برای نمونه، ظاهر گوشی هوشمند، طرح صنعتی محسوب می شود. اگر گوشی هوشمند به خوبی طراحی شده باشد، در دست گرفتن و کار با آن راحت است.

طراحی محصول به معنی در نظر گرفتن ویژگی های زیبایی شناختی و عملکردی آن محصول است و برای رسیدن به این مهم، باید به مسائلی مانند استقبال بازار، هزینهٔ تولید، راحتی در حمل و نقل، انبارداری، ارگونومی، تعمیر و نگهداری آن توجه کرد.

اما از دیدگاه قانون مالکیت معنوی، طرح صنعتی محصول، فقط به جوانب زیبایی شناختی و تزئینی آن اشاره دارد. به عبارت دیگر، و در مثال قبلی، طرح صنعتی فقط به ظاهر گوشی هوشمند مربوط می شود.

البته ممکن است طرح محصول ویژگی های فنی یا عملکردی هم داشته باشد، اما طرح صنعتی به عنوان یکی از مقوله های قانون مالکیت معنوی، فقط به ماهیت زیبایی شناختی آن محصول اشاره دارد و با جوانب فنی و عملکردی آن فرق دارد.

طرح صنعتی برای طیف وسیعی از محصولات صنعتی، پوشاک و صنایع دستی، از ابزارهای فنی و پزشکی گرفته تا محصولات خانگی، مبلمان و لوازم برقی، و از خودرو و سازه های معماری گرفته، تا طرح منسوجات و لوازم ورزشی را در بر می‌گیرد. طرح صنعتی برای بسته بندی، ظروف و ظاهر محصولات از جمله خشکبار و زعفران هم اهمیت دارد.

در قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری، مصوب سال ۱۳۸۶، در تعریف طرح صنعتی آمده: «هرگونه ترکیب خطوط یا رنگ ها و هرگونه شکل سه بعدی با خطوط ، رنگ ها و یا بدون آن، به گونه‌ای که ترکیب یا شکل فرآورده صنعتی یا محصولی از صنایع دستی را تغییر دهد، طرح صنعتی است. در طرح صنعتی تنها دسترسی به نتیجه فنی بدون تغییر ظاهری مشمول حمایت از این قانون نیست.»

در این قانون در مورد شرایطی که طرح صنعتی برای ثبت لازم دارد آمده: «طرح صنعتی زمانی قابل ثبت است که جدید و یا اصیل باشد. طرح صنعتی وقتی جدید است که از طریق انتشار به طور محسوس و یا از طریق استفاده به هر نحو دیگر قبل از تاریخ تسلیم اظهارنامه یا برحسب مورد قبل از حق تقدم اظهارنامه برای ثبت در هیچ نقطه ای از جهان برای عموم افشا نشده باشد.»

ثبت طرح ظرف زعفران و خشکبار هم مشمول همین قانون است؛ یعنی طراحی بسته بندی زعفران و سایر ادویه ها و خشکبار باید طبق اصول طراحی صنعتی باشد. بعد هم برای برخورداری از حقوق مادی و معنوی در سرتاسر دنیا، ثبت شود.

البته طراحی مناسب ظرف زعفران مزایای دیگری هم دارد. در ادامه دربارهٔ طراحی بسته بندی زعفران و جنس بسته بندی زعفران مناسب صادرات و فروش داخلی بیشتر می گوییم.

طراحی بسته بندی زعفران و جنس بسته بندی زعفران

توجه به طرح ظرف خشکبار و طرح ظرف زعفران در ایران، بیشتر برای محصولات صادراتی است. از پرکاربردترین انواع جنس بسته بندی زعفران برای صادرات می توان به جعبه های چوبی و فلزی، ظروف خاتم و پلی کریستال اشاره کرد.

البته طراحی بسته بندی زعفران می تواند در فروش داخلی این محصول هم نقش مهمی ایفا کند. از مناسب ترین و در عین حال کم هزینه ترین انواع جنس بسته بندی زعفران برای عرضه در بازار داخلی، بسته بندی کاغذی یا مقوایی است. این نوع بسته بندی، علاقه مندان زیادی در بازارهای داخلی دارد.

در بازارهای خارجی، زعفران در شکیل ترین نوع بسته بندی، مانند باکس های چوبی و فلزی مورد استقبال قرار می گیرد. جعبهٔ زعفران علاوه بر حفاظت از قوطی زعفران، به عنوان جعبه ای برای نگهداری اشیای گران بها هم استفاده می شود. تنوع جعبه زعفران در صدف پک بسیار زیاد است.

شما می توانید در میان محصولات صدف پک، انواع طرح ظرف زعفران با انواع مختلف جنس بسته بندی زعفران را مناسب سلیقهٔ بازار هدف انتخاب کنید. علاوه بر زعفران، انواع طرح ظرف خشکبار هم در میان محصولات متنوع این شرکت وجود دارند.

نکتهٔ قابل توجه اینکه شرکت معتبر صدف پک، طرح های بسته بندی زعفران و خشکبار خود را به عنوان طرح صنعتی محصول ثبت کرده است. آیا می دانید خرید این محصولات از صدف پک چه مزیت هایی در مقایسه با سایر انواع طرح ظرف زعفران موجود در بازار دارد؟

در ادامه به چند مورد از ده ها مزیت استفاده از انواع طرح ظرف زعفران صدف پک اشاره می کنیم:

  • شما با خرید از صدف پک، از کیفیت دائمی آن اطمینان دارید؛ چون این محصول ثبت رسمی شده و همیشه با بهترین کیفیت عرضه می شود؛
  • از طرف دیگر اطمینان دارید که طراحی بسته بندی زعفران و جنس بسته بندی زعفران شما، در مقایسه با سایر محصولات خاص است و محصولات فرعی موجود، از چنین طرح های معتبری استفاده نمی کنند؛
  • طرح ظرف زعفران یا طرح ظرف خشکبار شما ثبت رسمی شده و شما می توانید از همین نکته، برای تبلیغ محصول در بازارهای جهانی استفاده کنید؛
  • خریداران خارجی زعفران و خشکبار، نسبت به طرح و جنس بسته بندی زعفران حساس هستند. چون آن را نشانهٔ کیفیت محصول می دانند. مطمئن باشید اگر از محصولات معتبر برای بسته بندی زعفران استفاده کنید، دید آن ها نسبت به محصول شما با سایر محصولات فرق خواهد کرد.

جمع بندی درباره ثبت طرح ظرف زعفران

طرح ظرف خشکبار زیرمجموعهٔ طرح صنعتی است. طراحی بسته بندی زعفران و سایر ادویه ها و خشکبار هم باید طبق اصول طراحی صنعتی باشد. بعد هم برای برخورداری از حقوق مادی و معنوی در سرتاسر دنیا، ثبت شود.

توجه به طرح ظرف خشکبار و طرح ظرف زعفران در ایران، بیشتر برای محصولات صادراتی است. البته طراحی بسته بندی زعفران می تواند در فروش داخلی این محصول هم نقش مهمی ایفا کند.

بسیاری از محصولات شرکت معتبر صدف پک ثبت ملی و بین المللی شده‌اند. شما با خرید از صدف پک، از کیفیت دائمی آن اطمینان خواهید داشت؛ چون انواع ظروف بسته بندی زعفران در صدف پک ثبت رسمی شده و همیشه با بهترین کیفیت عرضه می شوند.


منبع: شرکت صدف پک

خرید ظرف های زعفران

شرکت های تولید کننده ظرف زعفران در ایران

ایران از دیرباز مرکز تولید و صادرات زعفران بوده است؛ به طوری که حدود ۹۰٪ از تولید زعفران جهان را به خود اختصاص داده است. بعد از ایران زعفران اسپانیا بیشترین سهم تولید را دارد. این در حالی است که زعفران اسپانیا بیشترین صادرات را به خود اختصاص داده است.

دلیل این امر اهمیت بسته بندی زعفران در زعفران اسپانیا است. ظروف زعفران مورد استفاده در زعفران صادراتی اسپانیا از دیرباز معروف بوده اند. به شکلی که این کشور عمده زعفران تولیدی ایران را به شکل فله وارد کرده و با بسته بندی مجدد در ظروف زعفران شیک و با کیفیت اقدام به صادرات مجدد به جهان می کند.

در ایران چند سالی است که بهره‌گیری از ظروف بسته بندی زعفران مورد توجه قرار گرفته است. تا آنجایی که شرکت های مختلفی در این بین به تولید ظروف زعفران پرداخته اند. اما شاید جالب باشد بدانید که این صنعت از سال ۶۵ در کشور وجود داشته است.

اولین شرکت تولید کننده ظروف زعفران در ایران شرکت صنایع پلاستیک صدف توس بوده است که در سال ۱۳۶۵ تاسیس شده و امروز با نام صدف پک بهترین و بزرگترین تولید کننده ظروف زعفران در جهان است.

خرید ظروف زعفران از صدف پک | شرکت صدف پک

خرید ظرف زعفران از کدام شرکت می بایست انجام شود؟

حالا باید بدانیم که برای خرید ظروف زعفران باید به کدام شرکت اعتماد کنیم و چه نکاتی را یک شرکت برای فروش ظرف زعفران می بایست رعایت کند.

خرید ظرف زعفران از فروشنده دسته اول

یکی از مهمترین عوامل ارائه یک محصول با قیمت مناسب، تهیه مواد و محصول از فروشنده دسته اول است.

واسطه های بسیاری در بازار هستند که اقدام به فروش ظرف زعفران می کنند. اگر شما در اینترنت جستجو کنید بسیاری از آنها را خواهید یافت. اما بسیاری از این فروشنده ها واسطه های فروش ظروف زعفران هستند. امری که می تواند روی قیمت تمام شده محصول تاثیر بسیاری بگذارد.

بنابراین مهم است که خرید ظرف زعفران مستقیما از تولید کننده صورت گیرد. در این حالت، شما نسبت به قیمت ظرف زعفران مطمئن خواهید بود.

همانطور که پیشتر نیز ذکر شد، صدف پک یک فروشنده دسته اول ظروف زعفران است و از سال ۶۵ در این عرصه مشغول به کار می باشد و بسیاری از ظروف زعفران که امروز در بازار تولید می شوند، برای اولین بار توسط این شرکت به بازار عرضه شده اند.

خرید ظرف زعفران با فاکتور رسمی

همانطور که می دانید، موضوع مالیات امروز بسیار اهمیت پیدا کرده است. به شکلی که شرکت های مختلف برای جلوگیری از وضع مالیات های سنگین روی کسب و کار خود، نیاز به داشتن فاکتور رسمی دارند.

حال اگر شما اقدام به خرید ظرف زعفران از شرکتی کنید که فاکتور رسمی فروش زعفران ارائه نمی دهد و یا اقدام به خرید فاکتور رسمی می کند و یا به دلایل دیگر شفافیت مالیاتی ندارد، ممکن است در زمانی که شما برای حسابرسی به سازمان مالیاتی رجوع می کنید، بسیاری از فاکتور های شما دچار مشکل شود. بنابراین در خرید ظروف زعفران باید دقت کنیم که امکان ارائه فاکتور رسمی برای خرید ظرف زعفران وجود دارد یا نه.

در این بین، شرکت صدف پک با ارائه فاکتور رسمی برای خرید ظرف زعفران ، می تواند گزینه‌ای مناسب برای تجار و شرکت ها باشد.

خرید ظروف زعفران استاندارد مطابق با استاندارد های صادراتی و بهداشتی

اگر شما یک صادر کننده زعفران باشید، می دانید که همه چیز در فرایند صادرات می بایست مطابق با استانداردهای جهانی باشد. مثل همه مسائل دیگر، خرید ظرف زعفران هم می بایست از منابعی باشد که در تولید ظروف بسته بندی زعفران استانداردهای بهداشتی و جهانی را رعایت می کنند.

به طور مثال، موادی که در تولید یک ظرف بکار برده می شود، می تواند از گران‌ترین و بهترین نوع مواد تهیه شده باشد که مطابق با استاندارد تولید ظروف زعفران و مواد غذایی است. اما بسیار دیده شده است که تولید کنندگانی اقدام به خرید مواد نازل‌تر می کنند که خریدار ظروف زعفران در نهایت ظرفی را در اختیار دارد که کیفیت زعفران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در اینجا هم شرکت صدف پک تمامی محصولات را با استاندارد های ملی و جهانی تولید می کند. به همین دلیل است که امروز بیش از ۵۰٪ از ظروف زعفران جهان توسط صدف پک تولید می شود.

تنوع موجود در ظروف زعفران و خشکبار

چه چیزی باعث جذابیت محصول می شود؟ ظرف زعفران یکی از اصلی ترین موارد و اولین چیزی است که خریدار به آن توجه می کند. به همین دلیل خرید ظروف زعفران متنوع می تواند در این راه کمک خوبی باشد.

بنابراین اگر به دنبال تنوع در بسته بندی محصولات خود هستید، می توانید با خرید ظروف بسته بندی زعفران از شرکت های تولید کننده ای که تنوع بالایی در محصولات دارند، خاطر خود را نسبت به این مهم آسوده کنید.

شرکت صدف پک با ارائه بیش از ۸۰ تنوع در ظروف زعفران و خشکبار می تواند مجموعه ای از انتخاب های منحصر به فرد را برای خرید ظروف زعفران و خشکبار ارائه می دهد.

ارائه سرویس مناسب به مشتری در جریان خرید ظروف زعفران و خشکبار

بر کسی پوشیده نیست که امروز، فاصله زیادی بین شرکت های ایرانی و بین المللی در ارائه خدمات به مشتری و توجه به خواست او وجود دارد. اما هستند شرکت های تولید کننده ای که با کسب استانداردهای مختلف بین المللی، سرویس و خدماتی در سطح جهانی ارائه می دهند.

حال اگر شما در خرید ظرف زعفران و خشکبار سرویس مناسبی را نداشته باشید مطمئنا در جریان تامین کالا به مشکل خواهید خورد. بنا بر این توجه به سرویس دهی فروشنده ظروف زعفران بسیار اهمیت دارد.

شرکت صدف پک با اخذ گواهینامه های مختلف بین المللی از جمله استاندارد ISO 9001 که به مدیریت کیفیت می پردازد، کیفیت قابل ملاحظه ای در سرویس دهی به مشتریان ایرانی و خارجی را ارائه می دهد که فرآیند خرید ظروف زعفران و خشکبار را تسهیل خواهد کرد.

خرید ظروف زعفران  به دلایل عمده ای که ذکر شد اهمیت دارد. بنابراین یافت یک تامین کننده که تمام ویژگی های ذکر شده را داراست، می تواند قدمی قابل ملاحظه برای جلوگیری از اتلاف وقت و منابع باشد.


منبع: شرکت صنابع پلاستیک صدف توس

برترین تولید کنندگان زعفران اسپانیا

  1. La Mancha Saffron

    یکی از مطرح ترین تولید کنندگان زعفران در اسپانیا شرکت لا مانچا سافرون است که از قدیمی ترین شرکت های تولید کننده این محصول در اسپانیا به شمار می رود. این شرکت باکیفیت ترین زعفران های اسپانیا را تولید می ‎کند به طوری که محصول آن توسط کمیسیون اروپایی مورد تایید قرار گرفته است. منطقه ای که محل رشد زعفران های این برند زعفران اسپانیایی است از نظر آب و هوا در موقعیت بسیار مناسب قرار گرفته به طوری که موجب می شود گل های این گیاه، خوش عطر و طعم تر شده و زودتر آماده برداشت شوند.

    برند زعفران اسپانیایی La Mancha Saffron | شرکت صدف پک

  2. Azafran Desbrin

    آزافران دسبرین یکی دیگر از نام های پرآوازه در دنیای تولید و صادرات زعفران اسپانیا است که تولیدات خود را در یکی از مزارع حاصلخیز در مانچا انجام می دهد. فرآیند کاشت و برداشت زعفران در مزارع این شرکت به صورت نیمه اتوماتیک انجام می شود. بذرها به صورت دستی کاشته شده و برداشت با دستگاه های مخصوص از اواسط 20 اکتبر انجام می گیرد.

    زعفران Azafran Desbrin اسپانیا | شرکت صدف پک

  3. Pascual Reverte

    پاسکال ریورته از جمله تولید کنندگان زعفران در اسپانیا است که کار خود را از سال 1880 آغاز کرده و بعنوان یکی از قدیمی ترین صادرکنندگان زعفران و پاپریکا در اسپانیا شناخته شده است. این شرکت از جمله اولین صادرکنندگان زعفران اسپانیایی به سایر کشورها بوده است که تا به امروز تعداد آن ها به 30 کشور می رسد. این شرکت پودر زعفران خود را در بسته بندی های متنوعی عرضه می کند.

    زعفران رشته ای | شرکت صدف پک

  4. Azafran Molineta de Minaya

    آزافران مولینتا دو مینایا دیگر برند زعفران اسپانیا است که زعفران خود را در منطقه حاصلخیز و خوش آب و هوای مانچا کاشت می کند. این شرکت خوش‌نام بیش از 30 سال است که در زمینه تولید و صادرات زعفران فعالیت داشته است و یکی از قدرتمندترین شرکت ها در این صنعت به شمار می رود.

    زعفران اسپانیایی Azafran Molineta de Minaya | شرکت صدف پک

  5. Zaffralia

    زعفرالیا نامی آشنا در منطقه تولدو (Toledo) در اسپانیا است. این شرکت تولید کننده زعفران در مادریژوس در جنوب استان تولدو مشغول به کار است. کاشت و برداشت زعفران نسل در نسل در این شرکت گردیده به طوری که به یک کسب و کار خانوادگی و یا ارثی تبدیل شده است. زعفرالیا نیز در منطقه لا مانچا روییده می شود. خاک این منطقه به دلیل رس بودن و آب و هوای سختی که دارد، مرغوب ترین زعفران ها را در خود پرورش می هد. به همین دلیل است که زعفران های تولید شده این شرکت در جهان طرفداران بسیاری دارد.

    برند اسپانیایی زعفران Zaffralia | شرکت صدف پک

  6. Saffron CEAE

    برند CEAE یکی از جدیدترین تولید کنندگان زعفران در اسپانیا به شمار می رود که فعالیت خود را از سال 1933 آغاز کرده است. با وجود اینکه این برند زعفران اسپانیایی یک برند جوان و نوپا محسوب می شد، اما خیلی زود توانست جای خودش را در بازار جهانی پیدا کند. این شرکت محصولات خود را با ارائه بسته بندی های متنوع و خاص زعفران متمایز کرد. امروزه CEAE یکی از برترین و باکیفیت ترین انواع زعفران اسپانیایی را در جهان ارائه می کند.

    زعفران Saffron CEAE | شرکت صدف پک

  7. Abad Guerra

    از جمله برترین های دنیای زعفران اسپانیایی، برندیست به نام آباد گوئرا که فعالیت خود را از همان زمان که صنعت کاشت و تولید زعفران در اسپانیا رونق گرفت، آغاز کرد. بنابراین آباد گوئرا را می توان یکی از اولین شرکت های تولید کننده این طلای سرخ در اسپانیا دانست که از قرن 19 تا به امروز همچنان در لیست برترین های این صنعت قرار داشته است. آباد گوئرا محصولات خود را در بسته بندی های متنوع وابسته به نیاز مشتریان عرضه می کند.


منبع: صدف پک

زعفران در چه صنایعی کاربرد دارد

بیشتر ما از زعفران پودر یا آسیاب نشده در خانه، و برای برنج زعفرانی و شربت زعفران استفاده می کنیم. اما مصرف زعفران در خوراکی ها، به همین ها ختم نمی شود. امروزه خیلی از بخش های صنعت محصولات غذایی، برای طعم و رنگ دادن به فرآورده های خودشان، از زعفران استفاده می کنند.

یکی از حوزه های استفاده زعفران در تولید نوشیدنی است. مقدار مورداستفادهٔ زعفران در نوشابه های غیرالکلی، معمولا ۳ تا ۷ قسمت در هر میلیون است. زعفران در تهیهٔ شربت های گیاهی، از جمله شربت های ساده و لیمویی و زعفرانی هم استفاده می شود.

دیگر کاربرد زعفران در صنایع قنادی است. مقدار زعفران مورداستفاده در قنادی معمولا ۱۰ قسمت در هر میلیون است. زعفران برای رنگ و عطر دادن به فراورده های آردی، از جمله کیک و نان و… استفاده می شود. زعفران در محصولات لبنی مانند شیر، خامه، کره و بستنی هم کاربرد دارد. مقدار زعفران مورداستفاده در بستنی ۳ تا ۷٫۵ قسمت در هر میلیون است.

در نهایت به کاربرد زعفران در صنایع گوشت هم می توان اشاره کرد. از زعفران به عنوان ادویهٔ معطر برای رنگ دادن به فراورده های گوشتی مانند سوسیس و کالباس استفاده می شود. زعفران در تهیهٔ کنسروهای گوشتی و به ویژه فراورده های مبتنی بر گوشت مرغ هم به کار می رود. مقدار مورداستفادهٔ زعفران در گوشت، ۲۶۰ قسمت در هر میلیون است.

البته کاربرد زعفران و استفاده زعفران در صنایع غذایی دیگری هم، از جمله محصولات روغنی، مانند روغن ها و مارگارین ها، و چاشنی ها، دسرها و پودینگ ها دیده می شود.

استفاده زعفران در محصولات آرایشی

بسیاری از شرکت های تولید محصولات آرایشی، زعفران را مادهٔ فوق العاده ای برای مراقبت های پوستی می دانند. مزایای این مادهٔ گران بها در سالم نگه داشتن پوست و بدن انسان، آن را به مادهٔ اولیه برای تولید بسیاری از محصولات این حوزه تبدیل کرده است.

در بحث مراقبت پوست، دو نوع زعفران خالص داریم که عبارت اند از:

  • روغن گیاهی یا عصارهٔ طبیعی زعفران
  • و زعفران خشک شده

استفاده زعفران در انواع خشک شدهٔ آن، ایمنی پوست را تقویت کرده و تولید بافت ها را بهبود می دهد. رشته های زعفران که از دل گل آن بیرون کشیده می شوند، کارتنوئید دارند که مادهٔ مفیدی برای پوست است.

مطالعات مختلف حاکی از آن هستند که کارتنوئیدها از پوست، بافت و سلول ها در مقابل عوامل خارجی و بیماری ها محافظت می کنند. هم عصارهٔ طبیعی و هم زعفران خشک شده، حاوی آنتی‌اکسیدان هستند و خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی دارند. هر دوی این مواد، خشکی پوست و رنگ پریدگی را رفع می کنند.

کاربرد زعفران در مراقبت پوست، فقط به تولید محصولات آرایشی برنمی گردد. در کنار استفاده از محصولات آرایشی مبتنی بر زعفران، کارشناس ها استفاده زعفران همراه اسطوخودوس در قالب بخور را هم توصیه می کنند.

کافی است مقداری گل زعفران خشک شده و همین طور اسطوخودوس خشک شده را در آب جوش بریزید. بعد هم با حوله روی ظرف را بپوشانید و سرتان را زیر حوله بگیرید. این بخور را تنفس کنید و بگذارید به صورت تان هم بخورد. کاربرد زعفران این بخور فوق العاده، پوست تان را حسابی تمیز می کند، و نشاط و جوانی را برایتان به ارمغان می آورد.

مصرف دارویی زعفران

زعفران یا همان کلاله های خشک شدهٔ گل گیاه زعفران، آثار فارماکولوژیکی زیادی دارد و داروی قوی و مؤثری محسوب می شود. طی سال های اخیر، پژوهش دربارهٔ اعمال بیولوژیکی کاربرد زعفران و مواد مؤثر آن توانسته کاربردهای بالینی و بهداشتی زیادی در انسان داشته باشد.

طعم تلخ زعفران، به خاطر وجود ماده ای به نام پیکروکروسین است. این ماده طی فرآوری گیاه تازهٔ زعفران، بر اثر تجزیهٔ حرارتی یا آنزیمی، به الدییدی معطری به نام سافرانال تبدیل می شود که در مصرف دارویی زعفران نقش مهمی ایفا می کند.

کروسین ها هم که گلیکوزیدهایی متشکل از کاروتنوییدی به نام کروستین و قندها هستند، باعث به وجود آمدن رنگ زعفران می شوند. کاروتنوییدهای دیگری مانند بتاکاروتن، لیکوپن و زاگزانتین و ویتامین ها، به ویژه ریبوفلاوین و تیامین هم در زعفران یافت می شوند. کروسین، کروستین و سافرانال هم مواد مؤثر اصلی در زعفران هستند.

آزمایش های فیتوشیمیایی و فارماکولوژیک اخیر روی مصرف دارویی زعفران نشان داده اند این مواد اصلی موجود در زعفران، یعنی کروسین و سافرانال، ویژگی های فوق العاده ای دارند که عبارتند از:

  • آنتی اکسیدانی
  • ضد توموری
  • ضد دیابتی
  • ضد التهابی
  • ضد آترواسکلروتیکی (یا ضد تصلب شرایین)
  • ضد ژنوتوکسیکی
  • تقویت کنندهٔ حافظه و یادگیری
  • محافظ نورون ها
  • ضد تشنج
  • کاهندهٔ علائم محرومیت از اوپیوئید
  • پایین آورندهٔ فشار خون
  • کاهندهٔ چربی خون و مقاومت به انسولین
  • افزایش دهندهٔ اکسیژناسیون بافت ها
  • گشاد کنندهٔ برونش
  • ضد سرفه
  • پیشگیری کننده از زخم معده
  • محرک دستگاه ایمنی
  • و محافظ شبکیهٔ چشم.

استفاده زعفران تا روزانه ۱٫۵ گرم، ضرری ندارد و با توجه به اینکه دوز روزانه ۳۰ میلی گرم عصارهٔ زعفران در بیماران افسرده اثر ضدافسردگی داشته، زعفران حاشیهٔ ایمنی بزرگی دارد. اما کاربرد زعفران با دوز ۵ گرم و بالاتر از آن، سمی محسوب شده و در دوز تقریبا ۲۰ گرم، کشنده است!


منبع: شرکت صنایع پلاستیک صدف پک