طبق گزارش های موجود، در پنج ماههٔ نخست سال ۲۰۱۹ میلادی، ایران حدود ۷۴ تن زعفران به ارزش حدود ۷۸میلیون دلار صادر کرده است. موفقیت ایران در کاشت و عرضهٔ زعفران، به دو عامل توانایی در کاشت گل زعفران، و همین طور به کارگیری نیروی کار با نرخ مناسب وابسته است.
دو عامل بالا باعث می شوند ایرانی ها زعفران را به قیمت قابل رقابتی در بازارهای جهانی عرضه کنند. ایران می تواند حدود ۱۲۰ تا حتی ۲۰۰ تن زعفران در سال تولید کند. اما دوره های خشک سالی و زمستان های سرد، تأثیر نامطلوبی بر این میزان تولید می گذارند.
قیمت زعفران در کشورهای اروپایی چند برابر قیمت آن داخل ایران است. به همین خاطر بازار خرید زعفران صادراتی در ایران آشفته و پرنوسان شده است.
بعضی تولیدکنندگان و شرکت های غیرمعتبر پس از خرید ساقه های سفید زعفران، آن ها را با رنگ طبیعی یا حتی رنگ های شیمیایی رنگ کرده و به نام زعفران، و حتی در بعضی موارد گران تر از زعفران اصل می فروشند.
به همین خاطر تاجر بین المللی زعفران که قصد صادرات آن به کشورهای دیگر را دارد، باید با زمان خرید زعفران صادراتی و شرایط حمل و نقل زعفران و محیط نگهداری زعفران آشنا باشد. در بعضی موارد خرید زعفران از کشاورز بهتر است، چون امکان تقلب را بسیار پایین می برد.
در ان بخش به نکته هایی دربارهٔ خرید زعفران صادراتی می پردازیم که دانستن آن ها برای تاجرهای بین المللی بسیار مهم است.
چیزی به عنوان زعفران ارزان وجود ندارد! زعفران مرغوب گران است و هیچ اما و اگری وجود ندارد. اگر زعفران فراوانی را به قیمت فقط چند هزار تومان یا چند دلار اندک خریدید، آن را دور بریزید!
اگر شنیدید کسی ادعا می کند زعفران ارزان دارد، اصلا به طرفش نروید. برای تولید هر ۱ گرم ادویه زعفران، تقریبا ۱۵۰ شاخه گل باید استفاده شوند و در این مسیر زحمت فراوانی هم کشیده می شود.
زعفران واقعی رنگ سرخ یا قرمز تندی دارد و همهٔ رشته های آن رنگ و طول یکسانی دارند. سر زعفران واقعی شکل شیپور است. اگر زعفران را در آب گرم بگذارید، رنگ زردی به آن می دهد، اما رنگ خود رشته زعفران تغییری نمی کند.
پیشنهاد میکنیم مقاله دیگر صدف پک درباره تشخیص زعفران اصل از تقلبی را مطالعه کنید. در این مطلب نکاتی را مطرح کردهایم که به شما در تشخیص زعفران اصل کمک خواهد کرد.
اگر می خواهید رشته های زعفران را بخرید، باید به شدت رنگ دهی، سال برداشت، کشور محل کاشت و مقدار رطوبت آن دقت کنید. برش، رنگ و عطر هم باید در خرید زعفران صادراتی بررسی شوند.
شدت رنگ دهی:
هرقدر شدت رنگ دهی بالاتر باشد، مطمئن می شوید زعفران کمتر دست کاری شده و طعم، عطر و رنگ بیشتری دارد. استاندارد بین المللی برای زعفران درجه یک، حداقل شدت رنگ دهی ۱۹۰ است.
سال برداشت:
زمان خرید زعفران صادراتی بسیار مهم است. فصل برداشت زعفران پاییز است. البته اگر زعفران به درستی انبار شود، برای سال ها می ماند. اما اگر گزینه های مختلفی دارید، زعفرانی را بخرید که به تازگی برداشت شده است.
برش و رنگ:
دنبال رشته های متراکم و کامل باشید. رشته های زعفران باید قرمز و شبیه شیپور باشند. رشته هایی که سفید، نارنجی یا زرد هستند، پرچم یا خامهٔ گل هستند. این قسمت ها وزن زعفران را بیشتر می کنند، اما طعمی ندارند.
رطوبت:
مقدار رطوبت در زعفران های مختلف، از ۲ درصد تا بیش از ۲۰ درصد است. رطوبت زعفران هرقدر کمتر باشد، بهتر است. رطوبت باقیمانده در زعفران وزن و درنتیجه قیمت آن را افزایش می دهد؛ کیفیت زعفران را هم کاهش می دهد.
عطر:
عطر زعفران باید زیاد باشد. زعفران را با نوک انگشت هایتان بسابید و دوباره بو کنید. بوی آن باید بیشتر شده باشد؛ باید بوی تازگی و تمیزی بدهد، نه بوی کهنگی یا بوی خاک.
کیفیت زعفران در تماس با هوا، رطوبت، گرد و غبار و … تحت تأثیر قرار می گیرد. به همین خاطر محیط نگهداری زعفران بسیار اهمیت دارد. مورد دیگری که کیفیت زعفران را کاهش می دهد، زمان چیدن زعفران است.
رعایت نکردن نکته های مهم در خرید زعفران صادراتی و شرایط حمل و نقل زعفران و همین طور محیط نگهداری زعفران تا قبل از جداسازی، بر کیفیت محصول نهایی اثر می گذارند.
در فرایند تولید زعفران، مقادیر زیادی از مانده های زیستی گل زعفران هدر می روند. آن ها به سرعت از بین می روند و به همین دلیل باید تثبیت شوند. این مانده های زیستی سرشار از ترکیب های فنلی هستند و باید تأثیر دمای خشک شدن و جریان هوا بر رنگ و ترکیب فنلی آن ها مورد توجه قرار بگیرد.
در آزمایش های مختلفی که روی فرایند خشک کردن زعفران انجام شده، آنتوسیانین ها و فلاونول ها در دماهای ۱۱۰ و ۱۲۵ سانتی گراد ازبین رفتند. در این آزمایش ها مشخص شد بهترین دمای خشک کردن برای حفظ کیفیت فیزیکی و شیمیایی این مواد، ۷۰ و ۹۰ سانتی گراد است. مدت زمان در دمای ۷۰ سانتی گراد دوبرابر ۹۰ سانتی گراد است.
شرایط حمل و نقل زعفران بسیار مهم است، چون این ادویه گران، و تولید آن دشوار است. بنابراین از دست رفتن حتی یک بار زعفران هم عواقب بسیار ناخوشایندی دارد.
دو راه برای حفظ و نگهداری بار زعفران وجود دارند. اول اینکه از شرایط بهینهٔ حمل ونقل مطمئن شوید، و دوم اینکه بار زعفران را بیمه کنید.
یکی از بهترین راه ها برای اطمینان از شرایط حمل و نقل زعفران بسته بندی مناسب آن است. زعفران به نور و نم حساس است، بنابراین باید بادقت بسته بندی شود.
زعفران را معمولا در قوطی های فلزی و بعد هم در جعبه بسته بندی می کنند. زعفران را باید از تغییرات دمایی زیاد طی حمل ونقل هم محافظت کرد، چون ممکن است به این ادویه آسیب بزند.
ایران در تولید زعفران یکه تاز است و بهترین و با کیفیت ترین زعفران جهان از مزارع شرقی ایران صادر می شوند. اما حقیقت دیگری نیز وجود دارد. اینکه دنیا زعفران اسپانیا و اخیرا زعفران افغانستان را بیشتر از زعفران ایران می شناسد و حتی زعفران ایران به شکل فله خریداری و به اسم زعفران اسپانیا و زعفران افغانستان به بازار ارائه می گردد. بسیاری این امر را ناشی از ضعف بسته بندی زعفران ایران می دانند.
با وجود این حقیقت ، جالب است بدانید که یکی از بزرگترین شرکت های تولید کننده ظروف زعفران در دنیا ایرانی است که محصولاتش برای بسته بندی زعفران و خشکبار به سایر کشورها نیز صادر می شود. این شرکت به قدری در کار خود خبره است که توانسته بیش از ظروف مورد نیاز برای بسته بندی در ایران، بیش از ۵۰٪ از حجم تولید ظروف زعفران در جهان را تولید کند.
شرکت صنایع پلاستیک صدف توس در سال ۱۳۶۵ نخستین تولید کننده انواع ظروف بسته بندی زعفران و خشکبار در ایران ، با نام تجاری صدف پک فعالیت خود را آغاز نمود و امروز یکی از بزرگترین تولید کنندگان ظروف زعفران در ایران و جهان است.
به گزارش روابط عمومی صدف پک ، خط مشی صدف پک از بدو فعالیت خود تا کنون، ایجاد تحول در صنعت بسته بندی زعفران و خشکبار با رویکرد مشتری مداری و محوریت حفظ کرامت مشتری بوده است.
صدف پک یکی از شرکت هایی است که علاوه بر بازار داخلی ظروف بسته بندی زعفران ، توانسته سهمی از بازار خارجی نیز داشته باشد. مهران صداقت ، مدیر عامل شرکت صنایع پلاستیک صدف توس با نام تجاری صدف پک گفت:
« صدف پک با تولید انواع ظروف بسته بندی زعفران و خشکبار توانسته خود را به عنوان یک تولید کننده ظروف زعفران مطرح نماید که بیش از ۵۰٪ از ظروف بسته بندی زعفران را در جهان تولید میکند. یعنی اگر شما بخواهید تمام تولیدات زعفران جهان را یک جا جمع کنید و تمام آنها در ظروف بسته بندی کوچک یا به عبارتی غیر فله بسته بندی کنید ، بیش از ۵۰٪ از ظروف مورد نیاز شما را صدف پک تامین می کند.
صدف پک با پرهیز از تقلید و با اتکا به تجربه، توانمندی و تخصص مجموعه و سرلوحه قرار دادن خلاقیت و ابتکار، به دنبال درخشش بیش از پیش در صنعت بسته بندی زعفران و خشکبار است.»
وی افزود: «ما در مجموعه صدف پک بر این باوریم که برای پریدن باید دو بال داشت. پس همواره خواهیم کوشید تا با تولید ظروف زعفران درجه یک مطابق با بالاترین استانداردهای جهانی بسته بندی زعفران، پر پرواز برند تجاری و تولید کنندگان زعفران کشورمان باشیم تا محصولات در افق های دور و نزدیک همچون ستاره ای بدرخشند.»
ایشان درباره اینکه چطور شرکت صدف پک توانسته به این موفقیت دست یابد، میل به پیشرفت و بهره گیری از بهترین منابع و نیز توجه اساسی به رضایت مشتری را کلید اصلی موفقیت خود دانسته است:
« پویایی، نوآوری و پویش مداوم بازار در راستای بروز بودن، سرلوحه ما در مجموعه صدف پک برای تحقق رضایتمندی مشتریانمان بوده، هست و خواهد بود. همچنین حضور مدیران و پرسنل لایق و کارآمد به منظور تدوین استراتژی های متنوع در حوزه های گوناگون فعالیت های شرکت و پوشاندن جامه عمل به اهداف کوتاه و بلند مدت مجموعه در راستای رشد و توسعه پایدار، از اولویت های مجموعه صدف بوده است.»
مدیرعامل شرکت صنابع پلاستیک توس در رابطه با استانداردهای این شرکت و کیفیت ظروف تولیدی بسته بندی زعفران گفت:
« ما با پرهیز از تقلید و با اتکا به تجربه، توانمندی و تخصص مجموعه صدف و سرلوحه قرار دادن خلاقیت و ابتکار، به دنبال درخشش بیش از پیش در صنعت بسته بندی هستیم.»
وی افزود: « ما در صدف پک می کوشیم تا با تولید ظروف بسته بندی منحصر بفرد، در صنعت بسته بندی زعفران و خشکبار، همواره شرکتی پیشرو باشیم. صدف پک سعی دارد تا با استفاده از کادر مجرب خود و با نوآوری، تولید و عرضه محصولات متنوع و با کیفیت، فعالیت خود را گسترش داده و در ارتقای سطح کیفی صنعت بسته بندی، نقش پر رنگ تری را ایفا نماید. شرکت صدف پک با پیشینه ای 30 ساله، سابقه ای درخشان و اخذ گواهینامه های متعدد از جمله: I SO 9001, I SO 14001, I SO 18001 ثبت چندین طرح صنعتی و ... ، اکنون به دنبال کشف افق هایی نو در صنعت بسته بندی می باشد.»
تولید ظرف کریستالی زعفران صدف پک به شکلی است (محصول سمت راست) که نسب به محصولات مشابه (محصول سمت چپ) هم از شفافیت بالایی برخوردار بوده و هم بی رنگ تولید میشوند. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید محصول سمت چپ دارای رنگی آبی است که در ارائه جلوه محصول داخل آن به شدت موثر است
فعالیت اصلی صدف پک در حوزه ارائه محصول شامل تولید ظروف زعفران و خشکبار بوده و در حوزه خدمات شامل خدمات چاپ و خدمات بسته بندی است. ظروف زعفران و خشکبار تولیدی شرکت صدف پک به دو دسته عمده تقسیم می شوند:
ظروف پلی کریستال زعفران
ظروف فلزی زعفران
باکس های ثانویه
این ظروف از پلی استایرن (گرید غذایی) به انضمام ادیتیوهای ساخته شده در واحد تحقیق و توسعه شرکت صدف پک، تولید می شوند. درخشندگی و شفافیت این ظروف نسبت به نمونه های موجود در بازار بسیار بیشتر است. به طوری که بدون لمس کردن محصول تشخیص آن از ظروف کریستالی کار مشکلی است. مزایای ظروف پلی کریستال شرکت صدف پک نسبت به ظروف شیشه ای عبارتند از:
ظروف پلی کریستال شرکت صدف پک در مقایسه با ظروف شیشه ای مشابه از وزن کمتری برخوردارند.
نسبت به ظروف شیشه ای مقاوم تر بوده و دارای شکنندگی کمتری هستند.
حمل و نقل این ظروف نسبت به ظروف شیشه ای از سهولت بیشتری برخوردار است.
لیبل پذیری و چاپ پذیری مناسبتری دارند.
از تنوع طرح و اندازه بیشتری برخوردار هستند.
در اوج زیبایی از نظر قیمتی نیز نسبت به محصولات شیشه ای مقرون به صرفه تر هستند.
این ظروف از ورق های تین پلیت (Tin Plate)، ورق های فولادی قلع اندود شده با گرید غذایی و با استفاده از بهترین و پیشرفته ترین سیستم های چاپ فلز و لاک بهداشتی و ورنی گرید غذایی تولید می شوند.
شرکت صدف پک در راستای ارائه خدمات جامع به مشتریان خویش و در جهت تسهیل و تسریع تامین نیازمندی های ایشان، کلیه باکس های ثانویه را که شامل موارد زیر می باشند تولید و در اختیار فعالان صنعت بسته بندی زعفران و خشکبار قرار می دهد:
باکس مخملی
باکس چوبی
باکس مقوایی
باکس طلقی
واحد چاپ شرکت صدف پک، أنواع خدمات چاپ شامل چاپ تامپو ، چاپ تک رنگ ، چاپ دو رنگ ، چاپ سه رنگ، چاپ چهار رنگ و طلاکوب را در جهت کمک به برندسازی، به مشتریان خویش ارائه می نماید.
واحد بسته بندی شرکت صدف پک ، با به کارگیری مدرن ترین دستگاه ها و پرسنلی زبده، با بهترین کیفیت و کمترین زمان ممکن، سفارشات مشتریان را بسته بندی و آماده ارسال می نماید.
بازار زعفران بازاری پر سود و پر رونق است. برای اثبات این امر کافی است بدانید که زعفران حتی از طلا هم گران تر است. با توجه به این موضوع بسته بندی نقش مهمی در عرضه این محصول دارد. اگر میخواهید در این زمینه فعالیت کنید، حتما این چند مرحله را برای موفقیت در تاسیس کارخانه ظروف بسته بندی زعفران طی کنید:
قبل از هر اقدامی هدف گذاری روی مشتری نهایی ، نوع زعفرانی که میخواهید ارائه دهید، روش فروش، همچنین حجم تولید زعفران شما و بسیاری از عوامل دیگر باید شناسایی شود.
مهمترین اقلام هزینهای برای ایجاد یک کارگاه و یا کارخانه بسته بندی زعفران مربوط به فضاهای مورد نیاز، دستگاه های بسته بندی، تجهیز کارگاه ها به ابزارآلات و دستگاه های مورد نیاز از جمله ترازو، میز کار و غیره میباشد.
فضای در نظر گرفته شده برای کارگاه و یا کارخانه تولید ظروف زعفران باید بهداشتی بوده و قابلیت پارتیشن بندی طبق دستورالعمل های اداره بهداشت داشته باشد.
اینکه شما بدانید چه کیفیت زعفرانی را میخواهید به بازار عرضه کنید تاثیر به سزایی در چگونگی بسته بندی دارد.
یکی از مهمترین هزینههای ایجاد برند زعفران مربوط به تجهیز کارگاه ها و آزمایشگاه های کنترل کیفیت زعفران و بستهبندی و خشک سازی و نگهداری از آن میباشد.
این موارد باید برای موفقیت جهانی در راه اندازی کارخانه ظروف بسته بندی زعفران مورد توجه قرار گیرد.
حجم کلی کار باید با اهداف کوتاه مدت و بلند مدت مشخص شود. شما میتوانید ۲۰، ۴۰، ۷۰ و یا ۱۰۰ کیلو را برای بسته بندی زعفران در نظر بگیربد.
با در نظر گرفتن میزان تولید خود، مکانهای استریل اتاقهای مورد نیاز برای خشک سازی، بسته بندی زعفران و نگهداری از آن مشخص میشود.
وزن بسته بندی ها میتوانند نیم گرمی، یک گرمی، یک مثقالی، ۱۰ مثقالی و یا در سایر ابعاد مرسوم باشد. با مشخص نمودن این میزان میتوانید انتخاب مناسبتری برای دستگاه بسته بندی زعفران داشته باشید.
ضمن اینکه این بحث روی حمل و نقل کالا نیز موثر است.
مجوز های اصلی در زمینه تاسیس کارخانه ظروف بسته بندی زعفران توسط جهاد کشاورزی و اداره بهداشت صادر میشود.
برای تاسیس کارخانه می توانید به سازمان جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت مراجعه نمایید. شما معمولا به مجوز ها و مدارک زیر نیاز دارید:
نام و نشان و همینطور کیفیتی که برای محصول خود در نظر میگیرد برند شما را میسازد.
به خاطر داشته باشید که برند تنها نشان یا نام تجاری نیست. برند در واقع چیزی است که از شما در خاطر مشتری مانده است.
برای راه اندازی شرکت بسته بندی زعفران سهامی خاص باید موارد زیر وجود داشته باشد:
در صورتی که نام تایید شد به صورت نامحدود می توان از آن استفاده نمود.
شما در دو بخش باید به بسته بندی بپردازید.
انتخاب یک ظرف زعفران استاندارد علاوه بر اینکه میتواند هزینه شما را کاهش دهد، مزایای دیگری نیز برای شما به همراه دارد. از جمله:
نوع ظرف بسته بندی ارائه شده در کارگاه و یا کارخانه ظروف بسته بندی زعفران باید انتخاب شود. با توجه به بازار هدف در نظر گرفته میتوان بهترین و به صرفه ترین ظروف را انتخاب نمود. این ظروف میتوانند چرمی، شیشه ای، چوبی و از مواد دیگر باشند.
میتوانید با بازدید از ظروف زعفران صدف پک اقدام به انتخاب و خرید ظروف زعفران مناسب خود نمایید.
یکی از مهم ترین مراحل کار با توجه به هدف اولیه و نتیجه بازار یابی انتخاب و تهیه ظروف بسته بندی زعفران می باشد.
در صورتی که انتخاب خوب و مناسبی داشته باشید. علاوه بر زیبایی کار می توانید به حفظ کیفیت زعفران نیز کمک کرده و در نهایت زعفران مرغوب را روانه بازار کنید.
انواع ظروف زعفران به اشکال زیر تولید می شوند:
برای اطلاع از انواع ظروف زعفران می توانید محصولات صدف پک را مشاهده کنید.
بسته بندی در واقع همان نگهدارنده ظرف زعفران است. طراحی یک بسته بندی مناسب و اطلاع از آنچه که باید برای طراحی بسته بندی رعایت کنید اهمیت زیادی دارد.
بازار سنجی پیش از آن که تبدیل به یک تولیدکننده و فروشنده خوب و یک تاجر حرفه ای و بین المللی شوید لازم است.
در قدم اول بازار بسته بندی زعفران را مورد بررسی قرار داده و در امر فروش خبره شوید. این عمل می تواند تداوم کار شما و موفقیت در تجارت بسته بندی زعفران را برای شما تضمین نماید.
در صورتی که برنامه ریزی شما برای فروش بینالمللی باشد بهتر است بسته بندی زعفران صادراتی از لحاظ کیفیت بهترین و یا حداقل جزو بهترین محصول های تولیدی در بازار بین المللی با رعایت استانداردها باشد.
بازار هدف برای راه اندازی کارخانه های بسته بندی زعفران میتواند به اشکال زیر باشد:
قبل از تولید عمده به این نکته مهم توجه داشته باشید تا بتوانید بلافاصله بعد از تولید بسته بندی زعفران آن را روانه بازار کنید. بازاریابی اینترنتی گزینه بسیار مناسبی است.
شما با استفاده از افرادی که در این زمینه تبحر بیشتری دارند می توانید از بازارهای بینالمللی برای بسته بندی های زعفران صادراتی خود استفاده نمایید.
تحقیق و مراجعه حضوری و غیر حضوری برای اطلاع از شرایط و استاندارد ها می توانند در این مسیر یاری گر باشد.
قبل از تولید عمده به این نکته مهم توجه داشته باشید تا بتوانید بلافاصله بعد از تولید بسته بندی زعفران آن را روانه بازار کنید. بازاریابی اینترنتی گزینه بسیار مناسبی است.
شما با استفاده از افرادی که در این زمینه تبحر بیشتری دارند می توانید از بازارهای بینالمللی برای بسته بندی های زعفران صادراتی خود استفاده نمایید.
در ابتدا بسته بندی زعفران را به صورت آزمایشی انجام داده و یا در متراژ کم و سطح پایین و میزان تولید پایین شروع کنید تا با نحوه عملکرد در طول مسیر بسته بندی زعفران آشنایی پیدا کرده و آمادگی بیشتری برای کار در مقیاس بزرگتر را داشته باشید.
بهتر است بعد از انجام یک کار آزمایشی در بسته بندی زعفران نتیجه کار را مورد بررسی قرار داده و بازخورد آن را به صورت موفقیت ها و شکست و نواقص و توانایی ها در نظر گرفته و با استفاده از این اطلاعات کار را برای انجام در مقیاس بزرگتر آماده کنید. به این ترتیب میتوانید به موفقیت در راه اندازی کارخانه تولید ظرف زعفران دست یابید.
در صورتی که در فروش بسته بندی زعفران خود موفقیت داشته باشید می توانید به تولید انبوه هم فکر کنید. قطعاً سود در تولید بالا بسته بندی زعفران صادراتی در صورت وجود بازار فروش بیشتر خواهد بود.
البته تولید صنعتی و انبوه نیاز به مکانی بزرگتر،کارگران بیشتر و در مجموع هزینه های بیشتر دارد. اما ایجاد موقعیت های شغلی جدید و ارائه محصول با کیفیت به بازار بین المللی زعفران میتواند جبران کننده و توزیع کننده هزینههای به وجود آمده برای کارخانه ظروف بسته بندی زعفران شما باشد.
منبع: شرکت صدف پک
در این مطلب، از شهر اکادیر در مراکش، تا بازار کالوستیانز در ایالات متحده، مراکز فروش عمده زعفران را معرفی می کنیم. این گیاه و ادویه پرخاصیت، هرقدر هم که گران می شود، باز مشتری های خودش را دارد. پس اگر تاجر زعفران هستید، یا به این حوزه علاقه دارید، این مطلب را با دقت و تا انتها مطالعه کنید.
در این مقاله می خوانید:
✓ مراکز فروش زعفران در مراکش
✓ خرید عمده زعفران در ترکیه
✓ انواع زعفران در امارات متحده عربی
✓ قیمت عمده زعفران در ایران
✓ فروش زعفران در تانزانیا
✓ خرید عمده زعفران در هند
✓ خرید انواع زعفران در ویتنام
✓ مراکز فروش زعفران در مکزیک
✓ قیمت عمده زعفران در اسپانیا
✓ فروش عمده زعفران در ایالات متحده
مراکز فروش زعفران در مراکش
مراکش (Marrakesh) یکی از شهرهای کشور مراکش (Morocco) و مرکز استان مراکش تانسیفت الحوز (Marrakesh-Tensift-El Haouz) است. بازار راهبا کدیما (Rahba Kedima) در محله راهبا کدیمای شهر مراکش، مرکز خرید و فروش انواع ادویه هاست. در آن میان زعفران فروش های زیادی هم پیدا می کنید.
مراکش از بزرگ ترین کشور های تولید کننده های زعفران در دنیاست. در بعضی فهرست ها، مراکش بعد از ایران، اسپانیا، هند و یونان، بزرگ ترین تولیدکننده زعفران معرفی شده است. اما بازار راهبا کدیما و محله هایی که در ادامه معرفی می کنیم، معمولا در صدر مراکز فروش زعفران در دنیا هستند.
علاوه بر شهر مراکش، در اکادیر (Agadir) هم عمده فروش های ادویه و به ویژه انواع زعفران زیاد هستند. اکادیر یا اغادیر مرکز استان سوس ماسه درعه (Souss-Massa-Draa) در جنوب مراکش است. در همین استان، شهر تارودانت (Taroudant) هم از مراکز فروش زعفران است. می توانید قیمت عمده زعفران را از آن ها بخواهید.
اما در ۱۰۰ کیلومتری تارودانت، و در همان استان، بهترین جا برای خرید عمده زعفران شهر تالیوین (Taliouine) است. این شهر به کشت و تولید زعفران مرغوب معروف است. اگر اواخر آبان و اوایل آذر به تالیوین بروید، می توانید در جشنواره زعفران هم شرکت کنید. طی برگزاری این جشنواره، تاجران زعفران از سرتاسر دنیا در این شهر جمع می شوند و به خرید و فروش عمده زعفران می پردازند.
خرید عمده زعفران در ترکیه
ترکیه از تولیدکننده های عمده زعفران به شمار نمی رود. کشت زعفران در ترکیه به صورت محدود، و بیشتر در شهر سافران بولو (Safranbolu) در استان قره بوک (Karabuk) انجام می شود. اما عمده فروش های زیادی در این کشور فروش زعفران را به صورت تخصصی انجام می دهند.
چهارسوی مصر یا بازار ادویه (Spice Bazaar) یکی از بزرگ ترین بازارهای سرپوشیده در استانبول ترکیه است. در این بازار ۸۵ حجره وجود دارند که کارشان فروش ادویه است. از آن ها سراغ حجره های فروش عمده زعفران را بگیرید.
علاوه بر بازار ادویه، و در فاصله تقریبا ۵ کیلومتری آن، در اطراف میدان معروف تقسیم (Taksim Square) هم می توانید سراغ عمده فروش های انواع زعفران را بگیرید. شرکت های زیادی در خیابان های اطراف این میدان، قیمت عمده زعفران را به شما می دهند.
انواع زعفران در امارات متحده عربی
برای خرید عمده زعفران می توانیم سری به شیخ نشین دبی (Dubai) در امارات متحده عربی بزنیم. مسلما در امارات متحده عربی زعفران تولید نمی شود، اما تاجران زیادی در شیخ نشین های این کشور مشغول کسب وکار زعفران هستند که می توانید قیمت عمده زعفران را از آن ها بخواهید.
چهارسوی ادویه دبی (Dubai Spice Souk) بازاری سنتی و مرکز خریدوفروش ادویه است. خیلی از فروشندگان عرب و ایرانی زعفران هم در همین بازار حجره دارند. البته چهارسوی ادویه دبی، بیشتر مناسب گردشگرها و کسانی است که دنبال خرید عمده زعفران نیستند.
اگر دنبال انواع زعفران برای خرید عمده هستید، کمی آن طرف تر و در فاصله ۲ کیلومتری از چهارسوی ادویه دبی، در خیابان دیره (Deira) عمده فروش های زیادی به کسب و کار فروش زعفران مشغول هستند. شرکت های صادرات و واردات زیادی در این منطقه پیدا می کنید که به صورت تخصصی در حوزه فروش عمده زعفران فعالیت می کنند.
قیمت عمده زعفران در ایران
ایران با تولید بیش از ۹۰درصد زعفران دنیا، بزرگ ترین تولیدکننده و صادرکننده زعفران محسوب می شود. پس مگر می شود مراکز خرید و فروش عمده زعفران در چهارگوشه دنیا را نام برد، ولی به ایران نیامد و نامی از بازار بزرگ تهران نبرد؟! علاوه بر بازار بزرگ، خیابان مولوی و به ویژه چهارراه مولوی و میدان محمدیه، خیابان انبار نفت و در ادامه آن میدان راه آهن هم از مراکزی هستند که می توانید سراغ قیمت عمده زعفران را بگیرید.
برای خرید و فروش این طلای سرخ در هرکجای دنیا، باید انواع زعفران را بشناسید. اول از همه، زعفران سرگل است که بعد از برداشت و خشک کردن، در قالب دسته عرضه می شود. بعدی رشته هاى بریده نشده زعفران هستند که نسبت به سرگل، حجم بیشترى دارند. در نهایت هم زعفران نگین قرمز و حجیم است که بهترین نوع آن در ابتداى فصل برداشت یافت مى شود.
پس اگر به دنبال خرید عمده زعفران هستید و کیفیت آن هم برایتان مهم است، سری به تهران و بازار بزرگ این شهر و خیابان های اطراف، از جمله مولوی بزنید. عمده فروش های بسیار زیادی در این منطقه هستند که در فروش این محصول تخصص دارند.
فروش عمده زعفران در تانزانیا
زنگبار (Zanzibar) منطقه نیمه خودمختاری در کشور تانزانیا (Tanzania) است. پایتخت این منطقه شهر زنگبار است. اگر در این شهر به دنبال خرید عمده زعفران هستید، به بازار داراجانی (Darajani Market) بروید. داراجانی، بازار اصلی شهر سنگی زنگبار محسوب می شود. عمده فروش های ادویه در این بازار به فروش زعفران هم می پردازند.
البته در تانزانیا زعفران کشت نمی شود. این کشور سهم چندانی هم در بازار صادرات و واردات زعفران ندارد. اما برای کسانی که در آفریقا دنبال خرید انواع زعفران هستند، بعد از مراکش که بهترین انتخاب محسوب می شود، در بازار داراجانی زنگبار هم می توان قیمت عمده زعفران را جویا شد.
خرید عمده زعفران در هند
کشمیر (Kashmir) منطقه ای در شمال غربی شبه قاره هند است. در میان ایالت های این منطقه، ایالت جامو و کشمیر (Jammu and Kashmir) تحت کنترل دولت هند است. زعفران این منطقه، به ویژه شهر پامپور (Pampore) جزو باکیفیت ترین انواع زعفران در دنیا محسوب می شود. هند را به واسطه تولید زعفران در همین منطقه، با فاصله فراوانی از ایران، و بعد از یونان و مراکش، جزو تولیدکنندگان زعفران می دانند.
برای خرید عمده زعفران بهتر است به پامپور مراجعه کنید. اما در شهرهای بزرگ هند هم می توانید قیمت عمده زعفران را جویا شوید. در دهلی (Delhi) سراغ خیابان خاری بائولی (Khari Baoli) را بگیرید. این خیابان محل کسب وکار عمده فروش های موادغذایی است. خاری بائولی بزرگ ترین بازار ادویه، خشکبار، گیاهان دارویی و مواد غذایی مانند برنج و چای محسوب می شود. فروش زعفران هم در آن رونق دارد.
در بمبئی (Mumbai) هم می توانید سراغ محله آشا ناگار (Asha Nagar) را بگیرید. در این منطقه شرکت های زیادی در زمینه فروش عمده زعفران و سایر ادویه ها فعالیت می کنند.
خرید انواع زعفران در ویتنام
در هانوی (Hanoi)، پایتخت ویتنام (Vietnam)، به بازار بزرگ بین (Long Bien Market) بروید. این بازار مرکز خرید و فروش انواع ادویه است. به اعتقاد کسانی که به بازار بزرگ بین رفته اند، مکان مناسبی برای گردشگری نیست. فقط در صورتی به آنجا بروید که قصد خرید عمده زعفران یا پرس وجو درباره قیمت عمده زعفران یا سایر ادویه ها و مواد غذایی را دارید.
علاوه بر هانوی، برای انواع زعفران می توانید به هوشی مین (Ho Chi Minh) هم بروید. هوشی مین بزرگ ترین شهر ویتنام است. در این شهر سراغ خیابان توخواهوان (Thu Khoa Huan) را بگیرید. توخواهوان از مراکز خرید و فروش عمده زعفران در هانوی است.
البته کشت و تولید زعفران در ویتنام، در مقایسه با خیلی از کشورهای موجود در این مطلب، رونق چندانی ندارد. ولی زعفران کاران استان دونگ نای (Dong Nai) در جنوب شرقی ویتنام، چند ده سالی است که مشغول کشت و برداشت و فروش زعفران هستند. به همین دلیل در مناطق کام می (Cam My)، نی خوان (Dinh Quan)، لان تان (Long Thanh) و سایر مناطق استان دونگ نای، می توانید سراغ زعفران ویتنام را هم بگیرید.
مراکز فروش زعفران در مکزیک
در کشور مکزیک زعفران در مقیاس بسیار محدودی تولید می شود. این کشور جزو تولیدکنندگان اصلی زعفران نیست، اما برای خرید عمده زعفران می توانید به بازار بنیتو خوارز (Mercado Benito Juárez) در اوآخاکای (Oaxaca) مکزیک بروید.
البته در مکزیک باید مراقب باشید! چون بسیاری از کسانی که ادعای فروش عمده زعفران دارند، در واقع زعفران مکزیکی می فروشند. زعفران مکزیکی که آن را با نام های آزافرون (Azafron) یا آزافران (Azafran) هم می شناسند، در واقع از گیاه گلرنگ (Safflower) به دست میآید. این محصول شبیه زعفران است و کمی رنگ هم دارد. اما طعم و عطر آن به هیچ وجه شبیه زعفران نیست. قیمت عمده زعفران مکزیکی هم بسیار پایین تر از انواع زعفران اصل است. بنابراین در خرید زعفران اصل از مکزیک باید به این مورد توجه کنید.
قیمت عمده زعفران در اسپانیا
اسپانیا بعد از ایران، و با فاصله زیاد از آن، بیشترین تولید و فروش زعفران در دنیا را دارد. اسپانیا علاوه بر کشت و تولید زعفران، از بعضی کشورهای دیگر، از جمله ایران، انواع زعفران را وارد کرده و در قالب برندهای معروف اسپانیایی صادر می کند.
بازار بزرگ بوکریا (La Boqueria) در بارسلون (Barcelona) اسپانیا از مراکز خرید و فروش عمده زعفران و سایر ادویه هاست. در این بازار میتوانید سراغ عمده فروش های بین المللی بروید و خرید عمده زعفران از معروف ترین برندهای دنیا را تجربه کنید.
منبع: صدف پک
دلیل این امر فقط عدم وجود ارزش افزوده روی زعفران است. به شکلی که کشورهایی مثل اسپانیا با خرید فلهای زعفران ایران و طراحی بسته بندی های شیک برای آن اقدام به فروش مجدد آن به قیمتی بسیار بیشتر از خرید فله آن میکنند.
بنابراین طراحی ظروف بسته بندی زعفران ایجاد کننده ارزش افزوده و در نتیجه افزایش فروش زعفران در جهان میشود. این امر بالا رفتن سهم ایران در حجم فروش زعفران در دنیا را به همراه خواهد داشت.
مجموعه صدف پک با سابقه ای بیش از ۴۰ سال در طراحی ظروف زعفران و تولید آن، تجربه ای گران قیمت در تولید ظروف بسته بندی زعفران دارد. جالب است بدانید که حجم تولید ظروف صدف پک معادل ۵۰٪ از زعفران تولید شده در جهان است.
این مقاله ارائه تجربه صدف پک درباره یکی از عوامل کلیدی ایجاد ارزش افزوده روی این محصول، یعنی طراحی ظرف بسته بندی زعفران است.
قبل از هر اقدامی برای طراحی باید بدانید که یک پک بسته بندی زعفران چند بخش دارد. شما باید همه این بخشها را با هم ببینید.
ظرف بسته بندی زعفران همان قسمتی است که زعفران در آن قرار میگیرد. این ظروف به اشکال مختلف و با ظرفیتهای گوناگون و در اجناس مختلف تولید میشوند. به طور معمول، شرکت تولید کننده ظروف بسته بندی زعفران ، نمونههای مختلفی از ظروف زعفران را ارائه میدهد که معمولا نیاز بخش عمدهای از بازار را پوشش می دهد و به دلیل تولید انبوه، قیمت ظروف زعفران در آنها بسیار مقرون به صرفه است.
اما اگر شما مایلید که ظرف خاصی داشته باشید، باید بدانید که هزینه تولید این ظرف برای شما زیاد خواهد بود. مراحل این کار به شکل زیر هستند
به طور معمول، همه ظروف زعفران دارای یک کارتن بسته بندی ویژه هستند. معمولا تولید کننده ظروف زعفران در کنار خود ظرف، جعبه تزئینی آن را هم ارائه میدهد که میتوانید بسته به نیاز و یا سلیقه، طراحی کارتن بسته بندی زعفران را تغیر دهید.
البته در مدلهایی که بسته بندی پلاستیکی زعفران، به دلیل اینکه زعفران در یک کیسه پلاستیکی بسته بندی شده است، از یک کارت برای نگهداری آن استفاده میشود.
به خاطر داشته باشید که اطلاعات روی بسته زعفران میبایست روی این قسمت قرار گیرد:
برخی مواقع ممکن است که چند ظرف زعفران در یک کارتن چند تایی ارائه شوند که برای حمل و نقل آسانتر در نظر گرفته شده است. شرکت تولید کننده ظرف زعفران معمولا زمان ارائه ظروف، کارتنی سبک را برای آن در نظر گرفته است که شما در صورت نیاز باید آن را مطابق با سلیقه خود طراحی کنید.
و اما کارتن مادر ظروف زعفران صرفا برای راحتی حمل و جلوگیری از آسیب به محموله در نظر گرفته میشود. در اینجا هم شرکت تولید کننده ظروف زعفران این کار را انجام میدهد. اما اگر شما محموله صادراتی دارید، میتوانید این کارتن را طراحی کنید.
یک طراحی ظرف بسته بندی زعفران باید دارای ویژگیهای کاربردی دیگری نیز باشد که بیشتر جنبه روانی و مارکتینگی دارد. اموری که تمرکز آن روی افزایش فروش زعفران است.
برای طراحی بسته بندی زعفران باید از فرهنگ و سلیقه مصرف کنندگان در کشورهای مختلف آگاه باشید. هر چه بیشتر از آداب و رسوم کشور ها و علائق ملل مختلف اطلاعات بیشتری داشته باشید احتمال فروش بالاتر رفته و بسته بندی زعفران مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد.
بیشتر شرکتهای زعفران از ترکیب رنگی زیر برای طراحی بسته بندی زعفران استفاده میکنند:
مطمئن باشید که این امر بی دلیل نیست. دلیل استفاده از رنگ قرمز و زرد دقیقا به خاطر این است که رنگ زعفران همین است. اما گاهی هم در طراحی بسته بندی زعفران از رنگ مشکی استفاده میشود تا کمی تفاوت ایجاد شود.
شما می توانید با انتخاب و طراحی ظرف بسته بندی زعفران مناسب یک شخصیت را خلق کرده و در راستای اهداف تبلیغاتی خود از آن استفاده نمایید.
شکل جعبه صادراتی زعفران بر اساس اصول و رفتار شناسی در تمام دنیا میتواند یکسان باشد که اطلاع از آن ضروری می باشد؛ اما در بعضی فرهنگ ها و اقوام مختلف میتواند با تغییرات جزئی و نحوه ارائه متفاوت تاثیر گذار بود.
منبع: صدف پک